Kupnja stana u zrelim godinama

Svi ćemo mi u jednom periodu u života morati početi razmišljati o tzv. zrelim godinama kada je u pitanju stanovanje. Razmišljanje o preseljenju, kupnji i prodaji postojećeg stana te donošenje odluke nije uvijek jednostavno.

Kada je vrijeme da prodate veći stan/ kuću i kupite manji stan?

Ukoliko su vam djeca odrasla i odselila od doma, a neki dijelovi stana/ kuće postali slabo korišteni i prezahtjevni za održavanje, možda je upravo to pravo vrijeme da razmislite o promijeni i otvaranju novog poglavlja u svome životu.

Kupnja stana u zrelim godinama Kupnja stana u zrelim godinama

Prodajom postojećeg velikog stana te kupnjom  novog manjeg osobe u zrelim godinama ne samo što će si olakšati održavanje, već će si pomoći  i s financijske strane jer će im svi troškovi održavanja i režija biti znatno manji.

Ukoliko stanujete u višestambenoj zgradi bez lifta bilo bi dobro da razmislite o kupnji stana gdje postoji lift, kako bi jednog dana kad vam zatreba, pristup stanu bio jednostavniji i praktičniji.

Kupnjom stana u novogradnji, kao osoba u zrelim godinama uštedjet ćete jer će vam računi za pričuvu biti znatno manji u odnosu na stare stanove.

U novim stanovima i zgradama sve je novo i nije potrebno izdvajati puno novaca za pričuvu što je redovito slučaj kod zgrada starijih više od 10 godina gdje potrebno dosta novaca utrošiti na razne vrste popravaka.

Danas se stanovi u stambenim zgradama grade po puno strožim zakonima i propisima nego nekada, ugrađuju se moderniji materijali, kvalitetnija oprema, i sve zajedno ima puno veću  energetsku učinkovitost.

Rezultat svega toga je da je stan ugodniji i ljepši za boravak ako ste u zrelim godinama, a vaši su računi za grijanje i hlađenje manji.

Što je još bitno kod kupnje stana u zrelim godinama?

Pri kupnji stana važno je voditi računa o lokaciji zgrade. Bitno je da odaberete lokaciju u čijoj neposrednoj blizini se nalazi sve što vam je potrebno za svakodnevan život.

Osobe u zrelim godinama u blizini novog stana trebat će dućane, tržnicu, javni prijevoz, dom zdravlja i sl., a nije na odmet ni da se u neposrednoj blizini nalazi šetnica ili park gdje za vrijeme sunčanih i lijepih dana u svojim zrelim godinama možete boraviti ili se šetati.

Naš izbor stanova možete pogledati na www.nivogradnja.hr

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije