Sportski centar Dubrava

Kvart Dubrava jedno je od najpoželjnijih mjesta za stanovanje u gradu Zagrebu, a osobito su traženi stanovi u novogradnji.

Upravo na tom području, u Gornjoj Dubravi na Poljanicama, Nivogradnja sada ima novi stambeno – poslovni projekt.

Iako postoje mnogi razlozi koji će Vas privući životu u Dubravi, ovdje ćemo istaknuti prednosti stanovanja u blizini Sportskog centra Dubrava – jedinstvenog sportskog centra u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe.

Centar je poseban jer objedinjuje mlađe i starije te nudi vrlo raznovrsne i zanimljive programe. Namijenjen je zdravom načinu života počevši od beba od 6 mjeseci starosti pa do odraslih osoba u zrelim godinama.

Programi za odrasle

Funkcionalni trening

Funkcionalni trening je apsolutni trening kondicijske pripremljenosti tijela primjeren svima. Forma se gradi postepeno te se po potrebi formiraju napredne i početne skupine vježbača.

Razvija se snaga, izdržljivost, eksplozivnost, koordinacija, agilnost, fleksibilnost te mentalni fokus za uspješno svladavanje svih postavljenih zadataka.

Kondicijska priprema sportaša

Za sportaše tu je specifičan i sustavan trening za podizanje razine utreniranosti i drugih važnih sposobnosti.

Namijenjen je naprednim i već utreniranim sportašima koji žele poboljšanje svoje tjelesne i mentalne forme na svim razinama.

Pod stručnim vodstvom kineziologa, sustavnim i slojevitim radom, vode Vas do Vaših ciljeva u zadanom periodu.

Teretana

U teretanu odlaze podjednako profesionalni sportaši i rekreativci te je kvaliteta sprava za vježbanje iznimno bitna.

U teretani sportskog centra Dubrava, članovima su na raspolaganju vrhunske kardio sprave: traka za trčanje, Assault air bicikli i Concept 2 veslački ergometri.

Izbor ostalih sprava i pomagala također je vrlo raznovrstan tako da gotovo svaku mišićnu skupinu možete vježbati na funkcionalan način, a za napredni trening jačanja stoji Vam na raspolaganju dio sa slobodnim utezima, gdje se nalaze i  veće težine.

Njihov tim trenera vrlo rado će vam objasniti i demonstrirati svaku vježbu na grupnim programima.

Pilates

Imate li problema s kralježnicom, koljenima ili niste sigurni imate li dovoljno iskustva od prije?
Ne brinite jer ništa od navedenog Vas ne bi trebalo spriječiti da dođete na vježbanje.

Pilates je trening koji unapređuje mišićnu snagu, fleksibilnost i izdržljivost mišića trbuha, leđa, nogu, ruku i bokova.

Vježbe koje se izvode u pilatesu moguće je prilagoditi u skladu sa stupnjem i mogućnostima polaznika, s obzirom na to da postoje početne i napredne inačice vježbi.

Vježbanje za trudnice

Trudnoća bi svakoj ženi trebala biti posebno i čarobno razdoblje u životu.
Međutim, često to nije tako zbog mnogih promjena kroz koje tijelo prolazi i treba mu pomoći prilagoditi se na tu promjenu, a vježbanje tijekom trudnoće tomu uvelike doprinosi.

Vježbanje trudnicama donosi puno dobroga prije poroda, za vrijeme poroda, pa čak i u razdoblju oporavka od poroda.

U Sportskom centru Dubrava svjesni su da se kod nas važnost vježbanja u trudnoći još uvijek ne shvaća dovoljno ozbiljno te ovim programom žele to promijeniti.

Mali nogomet

Centar pruža i usluge rezervacije nogometnih terena.

Možete birati između dva natkrivena i zimi zatvorena i grijana nogometna terena dimenzija 40×20 metara, s umjetnom travom koja je postavljena izradom najnovije tehnologije.

Uz najam terena dobivate rasvjetu od 16 velika reflektora, svlačionice vrhunske higijene sa 6 tuševa, te markere i lopte.

 

Programi za djecu

Univerzalna sportska škola

Program Univerzalne sportske škole kombinira školu plivanja i elemente momčadskih sportova kao što su: nogomet, rukomet, košarka, odbojka, hrvanje, judo, karate, gimnastika, atletika, ragbi, rolanje i dvoranski hokej.

Time djeca prikupljaju sportska znanja iz različitih sportskih grana i disciplina što omogućava višestran razvoj djece, koji je najvažniji ranoj dobi.

Provode se i testiranja na temelju kojih treneri daju preporuku za koje sportove ili sportske grane je dijete talentirano te je postiglo najbolji rezultat i zanimanje.

Program idealan za djecu od 3-10 godina.

Kondicijska priprema sportaša i škola plivanja

Kondicijska priprema sportaša je jedan od programa pomoću kojeg se može vidjeti u kojem sportu i u kojoj motoričkoj sposobnosti dijete “dominira”.

Programom se zatim još više unaprjeđuju najrazvijenije motoričke sposobnosti, ali i poboljšavaju „slabije strane“ malog sportaša.

Treneri će treningom unaprijediti npr. preciznost, fleksibilnost, koordinaciju ili izdržljivost kako bi Vaše dijete popravilo rezultate u svom bazičnom sportu.

Program je namijenjen djeci od 7 godina na više.

Brazilski nogometni klub

U Brazilskom nogometnom klubu trenira se po programu Brazilske nogometne škole koji je najdjelotvorniji program u svijetu za napredak u nogometnoj tehnici za djecu.

Škola je osnovana u Brazilu te se u njoj podučava brazilski nogometni stil u opuštenoj atmosferi uz samba muziku.

Program je namijenjen djeci od 5 do 12 godina.

Futsal akademija Zagreb Gimka

Futsal je najbrža verzija nogometne igre.

Futsal škola djeluje u Gradu Zagrebu punih 15 godina. Poznati nekadašnji reprezentativci hrvatske i peterostruki prvaci države Kujtim i Korab Morina osnovali su prvu futsal školu u regiji.

2017. godine krenula je s radom podružnica SC Dubrava u istoimenom sportskom centru koja trenutno broji stotinjak igrača, a dječaci od 5-14 godina starosti svakodnevno treniraju pod paskom profesionalnih licenciranih UEFA trenera.

Na probni trening su dobrodošli svi zainteresirani.

Mala škola gimnastike

Mala škola gimnastike je program u kojem djeca usvajaju i usavršavaju biotička motorička znanja kao što su puzanje, provlačenje, preskakanje te osnovne gimnastičke elemente poput koluta naprijed i natrag, mosta, muške i ženske špage itd.

Ovakvom vrstom treninga djeca zadovoljavaju osnovnu potrebu za kretanjem, razvijaju nove sposobnosti te se socijaliziraju s drugom djecom.

Program je namijenjen djevojčicama i dječacima od 3 do 10 godina.

Plivanje i pilates u dvorani za bebe od 4 mjeseca do 2.5 godine

Boravak u bazenu malu djecu potiče na samostalno i nesmetano kretanje. Uz vježbice prilagođavanja na vodu, mališani će ubrzo zavoljeti sportske aktivnosti.

Također, voda će bebi omogućiti masiranje i jačanje cijelog tijela baš kada je djetetu najpotrebnije.

Dječji rođendani

Proslava rođendana vjerojatno je najvažniji događaj u životu djeteta.

Sportski centar Dubrava organizira rođendanske zabave za mališane koje se prepričavaju još dugo nakon proslave.

U ponudi imaju 5 vrsti rođendana:

  1. Sportski pool party
  2. Nogometni pool party
  3. Nogometni party
  4. Sportsko kreativni party
  5. Adrenalinski rođendan

Svi navedeni rođendani mogu biti tematski, a ono što nude su: Sportska olimpijada, Elsa, Potraga za skrivenim blagom (Jack Sparrow), Crazy doctor (pokusi u kreativnom laboratoriju), Disco kugla party u dvorani i bazenu i još mnoštvo drugih.

Dubrava je poznata kao „sportski kvart“ budući da njezini stanovnici jako vole sport, a ponosi se s čak pet sportaša koji su postali osvajači Olimpijskih medalja.

Bilo da ste rekreativac, profesionalni sportaš ili roditelj male djece uključenoj u sportske aktivnosti, izborom Dubrave kao Vašeg novog mjesta za život, činite pravi potez.

Nivogradnjin novi stambeno-poslovni objekt smjestio se na Poljanicama u Gornjoj Dubravi, a što sve Dubrava, osim odličnih uvjeta za sportske aktivnosti, nudi svojim sadašnjim i budućim stanovnicima, pročitajte u našem članku Kupnja stana u Dubravi.

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije