Dječji vrtići u Dubravi

Prilikom odluke o kupnji stana, mladim obiteljima važnu ulogu igra blizina i kvaliteta dječjih vrtića.

Vrtić je mjesto gdje će dijete provesti svoje najosjetljivije i najvažnije godine. Stoga je iznimno bitno odabrati kvalitetan vrtić u kojem će se dijete osjećati sigurno i ugodno te kroz igru učiti o svijetu oko sebe.
Vrtić također treba biti u blizini doma, posla ili mjesta gdje djetetu žive baka i djed radi lakše organizacije.

Vrtići se najviše razlikuju po dodatnim programima koje nude, kulturi življenja jednog vrtića i vrijednostima koje njeguju.


Danas većina vrtića uz redoviti 10-satni program, provodi i dodatni program ranog učenja engleskog jezika, program predškole te sportske aktivnosti.

U blizini našeg novog stambeno-poslovnog objekta Poljanice u Gornjoj Dubravi smješteni su mnogi kvalitetni vrtići koji imaju i neke svoje posebnosti:

Dječji vrtić „Sunce“

U dječjem vrtiću „Sunce“ redoviti odgojno-obrazovni program obogaćuju sadržajima vezanim za kulturnu baštinu te brojnim ekološkim aktivnostima budući da su im očuvanje okoliša i zdrav način življenja od iznimne važnosti.

Od pedagoške godine 2020./2021. oformili su i novu odgojno-obrazovnu skupinu „Lavići“ u kojoj provode cjelodnevni programa rada s djecom s teškoćama u razvoju, a imaju i program za prevenciju zlostavljanja djece – CAP.

Dječji vrtić „Medo Brundo“

Dječji vrtić Medo Brundo započeo je s radom 2007. godine.

Od prvog trenutka bilo je jasno da će „Medo Brundo“ biti „drugačiji vrtić“. Ponajviše zbog arhitekture vrtića koja je bila pravo osvježenje u odnosu na dotadašnja arhitektonska rješenja.

U ovom vrtiću se također provodi hvalevrijedan program za prevenciju zlostavljanja djece (CAP), te glazbeni-etno-eko program “Mali čuvari velike baštine”.

Dječji vrtić „Poletarac“

Poletarac je mala ptičica koja se trudi naučiti letjeti kako bi što prije živjela istinskim životom. Počeci dječjeg života i života mlade ptičice simbolično su povezani imenom ovog vrtića.

U skladu s imenom vrtića, u njemu se provodi i dodatni program Montessori.

Posebno pripremljena Montessori okolina djetetu omogućuje razvijanje osjetila, koordinacije i kontrole pokreta, te ponavljanje aktivnosti, pri čemu stječu samopouzdanje i samostalnost.

Dramsko-scenski program ovog vrtića omogućit će razvijanje umjetničkih sposobnosti kod djeteta.

Dječji vrtić „Pčelica“

Od mnogih programa ovog vrtića koji se nude mališanima, izdvojili bismo program rada s potencijalno darovitom djecom te program djeca u prirodi.

Dječji vrtić „Radost“

Dječji vrtić „Radost“ otvoren je još davne 1977. godine te je prvi u gradu Zagrebu otvorio igraonicu engleskog jezika, a kasnije i njemačkog.

I u ovom vrtiću Montessori pedagogija je od iznimnog značaja te su stoga uveli i Montessori jaslički program.

Dječji vrtić „Radost“ nudi još jedan iznimno važan i vrijedan program. To je SVELJUB – preventivno-razvojni program podrške obiteljima i djeci rane dobi putem kojeg žele pomoći roditeljima u njihovoj zahtjevnoj ulozi i podržati razvoj kvalitetne emocionalne privrženosti djeteta.

U privatnim dječjim vrtićima u Dubravi „Mali Cvrčak“ i „Dječja igra“ provode se programi engleskog jezika, ritmike i plesa te sporta. U „Malom Cvrčku“ provodi se još i glazbeni odgoj te program predškole.
Program male škole je, uz kraći program engleskog jezika, sadržaj koji nudi i privatni dječji vrtić „Kućica“.

Na području Dubrave nalaze se još i: Dječji vrtić Ivane Brlić Mažuranić, Dječji vrtić Jabuka (na dvije lokacije), Dječji vrtić Kolibri te Dječji vrtić Svetog Josipa.

Kvart Dubrava uz mnoštvo kvalitetnih  vrtića, ima i puno zelenila i parkova što ju čini privlačnim okruženjem za obitelji s malom djecom.

Stoga mladim obiteljima preporučujemo kupnju stana u Dubravi.

 

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije