Kupnja stana u Dubravi

Zagreb raste i širi se iz dana u dan. Nove zgrade grade se u gotovo svim zagrebačkim kvartovima i okolici.

Uz kvalitetu građevine, za konačnu odluku o kupnji stana, kupcima presudnu ulogu ima prometna povezanost i sadržaji gradske četvrti u kojoj se zgrada nalazi.

Istražili smo koje su prednosti života u Dubravi, kvartu u kojem se nalazi projekt Poljanice u Božjakovinskoj ulici.

Odlična prometna povezanost

Ne mogu se svi zagrebački kvartovi pohvaliti izravnom tramvajskom vezom s Trgom bana Jelačića kao što može Dubrava.

Blizina tramvaja neophodna je osobama koje nemaju automobile ili koje ne voze da lako dolaze do svojih odredišta.

Ako iz Dubrave idete u smjeru centra grada, do Trga Bana Jelačića trebat će vam tramvajskom linijom broj 11 svega 30-ak minuta, dok će vas tramvajska linija 4 bez presjedanja dovesti do Glavnog željezničkog kolodvora za oko 35 minuta.

Tramvajska linija 12 prometuje do Ljubljanice, a tramvajska linija 7 preko Zapruđa vodi do Savskog mosta.

Dječji vrtići

Jedan od najbitnijih uvjeta mladih obitelji prilikom kupnje stana je blizina i kvaliteta vrtića.

Vrtić je mjesto gdje će dijete provesti svoje najosjetljivije i najvažnije godine. Stoga je iznimno bitno odabrati kvalitetan vrtić u kojem će se dijete osjećati sigurno i ugodno te kroz igru učiti o svijetu oko sebe.

U Dubravi, svoje dijete možete upisati u jedan od 10 gradskih i 2 privatna vrtića.

Dječje igraonice

Dok se njihovi roditelji s nostalgijom sjećaju rođendana koje su slavili kod prijatelja doma, današnjim klincima nema veće sreće nego kad dobiju pozivnicu za proslavu rođendana u igraonici. Jer igraonice jednostavno nude – obilje zabave.

2 sata proslave uz 2 animatora, dekoraciju prostora, grickalice i sokove, tortu, pizzu, razne igre, CD s fotografijama, poklon slavljeniku/slavljenici te kutak za roditelje danas čine standardnu ponudu za proslavu rođendana.

Uz standardni, dječje igraonice na području Dubrave, nude još pregršt raznolikih programa za nezaboravan party.

Osnovne škole

Mnogi kažu da je đačko doba najljepše doba života. U svakom slučaju, svatko od nas ga se s nostalgijom sjeća i prepričava školske zgode i nezgode.

Podrazumijeva se da svaki kvart mora imati osnovnu školu, ali u Dubravi je čak 12 osnovnih škola i jedna osnovna glazbena škola.

Srednje škole

Bez obzira na to što budući srednjoškolci srednju školu biraju na temelju svojih želja i afiniteta, a ne na osnovu lokacije, vrlo je zgodno kad u kvartu postoje srednje škole raznih programa.

U centru Dubrave je XII. Gimnazija, a u četvrti su još i Prehrambeno-tehnološka škola, Poljoprivredna škola i Veterinarska škola.

Supermarketi

U supermarkete neki odlaze u tjednu nabavku namirnica, dok drugi kupuju što im je potrebno toga dana.

Kvart Dubrava ima velike i izborom bogate supermarkete:

Lidl – Aleja javora 3
Spar – Ulica kneza Branimira 163
Super Konzum – Avenija Dubrava 241
Konzum – Aleja javora 2A
Kaufland- Ulica Vile Velebita 6
Interspar, Ulica Rudolfa Kolaka 14

Tržnica

Voće i povrće može se danas kupiti u svakom supermarketu, ali ne takve svježine i kvalitete kakva se može pronaći na tržnici.

Na tržnici se također mogu kupiti domaći mliječni proizvodi, jaja te meso s lokalnih farmi, ručno rađena tjestenina, mlinci…

No tržnice su i puno više od toga. One su mjesta gdje možete porazgovarati s vašom omiljenom prodavačicom, sresti susjede, otići na kavu…

Tržnica gradske četvrti Dubrava, smjestila se u njezinim centralnom dijelu, u Koledinečkoj ulici.

Shopping centar

Danas bez šoping centara ne možemo. U njima na jednom mjestu pronalazimo sve potrebno, od trgovine prehrambenim namirnicama do banke, što uvelike štedi naše dragocjeno vrijeme.

Supernova – Garden mall u Ulici Rudolfa Kolaka 14, je veliki šoping centar s više od 80 lokala. Tu su Interspar, trgovine odjećom, obućom, banke, parfumerije/drogerije, ljekarna, zlatarnica, banka, pošta, Hrvatska lutrija, igraonica…

Rekreacija

U Dubravi zaista ne manjka zelenih površina za rekreaciju na otvorenom, a u Sportskom centru Dubrava ćete pak pronaći razne sportske aktivnosti koje se odvijaju u zatvorenom prostoru kao što su: teretana, pilates, mali nogomet, ali i funkcionalni trening i kondicijska priprema sportaša te vježbanje za trudnice.

Od programa za djecu tu su: univerzalna sportska škola, kondicijska priprema sportaša i škola plivanja, brazilski nogometni klub, futsal akademija, mala škola gimnastike, plivanje i pilates u dvorani za bebe od 4 mjeseca do 2.5 godine te proslave dječjih rođendana.

Teretane su se već etablirale kao nezaobilazan dio održavanja kondicije profesionalnih sportaša, ali i rekreativaca te osoba koje njeguju zdravi životni stil.

Fitness centar Viva Dubrava nalazi se nasuprot tržnice, na adresi Koledinečka bb. Veličine je 600 m2. Prostor je lako dostupan te ima osigurani parking.

U kvartu je i teretana poznatog lanca Gyms4you koja radi 0-24 te još veliki broj manjih teretana.

Kultura

Kad razmišljamo o kulturnim događajima koje bismo posjetili ili u kojima bismo sudjelovali, uglavnom razmišljamo na razini nekog grada, a ne kvarta jer obično gradske četvrti imaju neke manje kulturne događaje.

Međutim, s kvartom Dubrava i njezinim Narodnim sveučilištem, posve je druga priča.

Narodno sveučilište Dubrava jedan je od najaktivnijih i programom najbogatijih kvartovskih kulturnih centara u Zagrebu.

Smjestilo se u samom centru Dubrave, na adresi Dubrava 51a, na dohvat ruke svim njenim stanovnicima.

Osnovano još 1958. ima dugu tradiciju obogaćivanja kulturnog života i obrazovanja stanovnika Dubrave.

Danas Narodno sveučilište Dubrava organizira razne tečajeve za velike i male. U sklopu njega su i tri galerije, kazalište, održavaju se koncerti te je pokretač i organizator manifestacije Dani Dubrave.

Kućni ljubimci

Veliki broj ljudi danas ima barem jednog kućnog ljubimca.

Za pse je veoma važno da postoje zelene površine na kojima će se moći istrčati, a njima Dubrava obiluje.

Kućnim ljubimcima potrebna je i redovita veterinarska skrb. Na području dubrave smjestile su se 4 veterinarske ambulante: Veterinarska ambulanta/ljekarna Dubrava, Veterinarska ambulanta Nera, Privatna veterinarska praksa Katalinić i Veterinarska ambulanta Noa.

Zdravlje

Za dobro zdravlje najučinkovitija je preventiva, ali ako do zdravstvenih poteškoća ili bolesti dođe, dobar liječnik u blizini zlata vrijedi.

Dom zdravlja Zagreb – Istok, Dubrava nalazi se u Grižanskoj ulici, a Klinički bolnički centar Dubrava na Aveniji Gojka Šuška.

Situacija u zdravstvu je nažalost takva da se na mnoge preglede predugo čeka. Tu onda uskaču privatne klinike.

Jedna od mnogih poliklinika u Dubravi je poliklinika Magnolija koju možete posjetiti praktički radi bilo koje zdravstvene tegobe jer ima odjele: pulmologije, opće interne medicine, kardiologije, gastroenterologije, neurologije, urologije, dermatovenerologije, ultrazvučne dijagnostike, ortopedije, ginekologije, medicine rada i sporta, dermatokirurgije te trudničke tečajeve.

U poliklinici LabPlus možete napraviti laboratorijske, alergološke i genetske pretrage.

Poliklinika DOKO nudi usluge specijalista fizikalne i rehabilitacijske medicine. Specifičnost poliklinike Doko je (re)habilitacija djece.

Tu su još i Poliklinika za dermatovenerologiju i otorinolaringologiju KUNA, Poliklinika i dnevna bolnica Arthros, Poliklinika za ginekologiju Mladinov, Stomatološka poliklinika Trupeljak i još mnoge druge.

Ljepota

Sve žene, a i mnogi muškarci, puno se bolje osjećaju ako su njegovani i dotjerani.

Tempo kojim danas živimo jednostavno ne dozvoljava da do salona ljepote putujemo daleko od mjesta stanovanja, kroz gužve, na drugi dio grada.

U Dubravi se nalaze brojni frizerski saloni i saloni ljepote.

Restorani

Volimo se ponekad počastiti u dobrom restoranu, a djeci je ručak u restoranu poseban doživljaj. Najviše se vesele hamburgeru s krumpirićima.

McDonald’s Dubrava nalazi se odmah pokraj tržnice Dubrava, a Submarine Burger u Supernova Garden Mall-u.

Restoran Marin u naselju Poljanice nudi sve od gableca do organizacije prigodnih proslava (krstitke, krizme i sl.)

I odrasli i djeca zasigurno će biti česti gosti pizzerije i spaghetterie Terrazza Mihita u Božjakovinskoj ulici.

Restorani Rustica imaju odličnu hranu. U prilog tome govori i činjenica da se njihovi restorani otvaraju na sve više lokacija. Jedna Rustica nalazi se vrlo blizu okretišta Dubrava, točnije u ulici Dragutina Mandla.

Ovo su samo neki od brojnih restorana u naselju Dubrava u kojima možete uživati u dobroj hrani i ugodnoj atmosferi.

Kafići

U životu ne smijemo zanemariti niti dokolicu. Izuzetno je bitno s vremena na vrijeme se jednostavno opustiti ne razmišljajući ni o čemu.

A što je bolji način za to doli šalica kave i čašica razgovora u dobrom društvu u Vašem omiljenom kafiću.

Samo izađite is stana i lagano prošetajte do jednog od brojnih modernih i udobnih dubravskih kafića.

Vidite se u Dubravi?

Bilo da živite sami, u paru ili ste obitelj s djecom, Dubrava će Vam pružiti sve što Vam za udoban život treba.

Povezana je s centrom grada izravnom tramvajskom linijom, ima veliki broj dječjih vrtića i igraonica, osnovnih škola te srednjih škola različitih programa, velike supermarkete, tržnicu i shopping centar.

Nudi razne mogućnosti rekreacije na otvorenom i u zatvorenom, kulturni program, sve za Vaše zdravlje i ljepotu, dobre restorane i caffe barove.

Prilikom kupnje stana savjetujemo Vam da, ako je moguće, birate novogradnju zbog njezinih mnogih prednosti od kojih su najvažnije: visok standard gradnje, manji troškovi grijanja, garancija na izvedene radove te sami moderni stanovi.

Trenutnu ponudu novih stanova provjerite na stranicama Nivogradnje.

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije