Boje

Bojama možete na najjednostavniji i najjeftiniji način napraviti efikasnu transformaciju prostorije. Upotrebom boja mijenja se atmosfera u prostoriji, a  i naša percepcija veličine prostorije.

boje -savjeti za odabir boje Trebate znati da ne postoji loša boja, već da postoji samo loša kombinacija dvije ili više boja.

Boje

Dok neki uživaju u bijelim bojama zidova unutar stana, neki opet bijele zidove doživljavaju kao nedovršene.

Ukoliko se svrstavate u ovu drugu grupu možemo vam dati nekoliko savjeta kako na najbolji način izabrati boje i kako ih uskladiti s ostatkom namještaja u sobi. Odabir boje često je velik izazov.

Trebate znati da ne postoji loša boja, već da postoji samo loša kombinacija dvije ili više boja.

Savjeti za odabir boje

  1.  Ako ne znate koju boju izabrati i kako će se te dvije boje slagati, najjednostavniji način je da izaberete bilo koju boju i uparite je s bijelom. Prostor će izgledati sofisticirano i svježe.
  2. Budite pažljivi prilikom biranja boje iz ton-karte. Boja na tako malom uzorku može vam dati krivu predodžbu kako će to izgledati na velikoj površini zida pod različitim vrstama osvjetljenja, umjetnim i prirodnim. Stoga vam predlažemo da napravite uzorak na zidu veličine barem 1mx1m kako bi dobili ispravnu predodžbu kako će izgledati izabrana boja na većoj površini.
  3. Na izgled boje najviše utječe osvjetljenje u sobi. Neke prostorije imaju više dnevnog, a neke više umjetnog svijetla. Sobe s manje prirodnog svijetla trebale bi se bojati u svjetlije tonove.
  4. Zasićene boje daju kompleksnost i toplinu prostoriji.

Save

Save

Save

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije