Održavanje klima uređaja

Jako je važno da sami ili uz pomoć ovlaštenog servisera očistite ili zamijenite filter na klima uređaju prije početka sezonskog korištenja kako bi očuvali svoje zdravlje, a i osigurali dugotrajnost vašeg klima uređaja.

održavanje-klima-uredjaja

Tijekom godine na klimu se hvata puno prašine i samim time pogodna je za razvoj bakterija. Zato je važno redovito održavanje klima uređaja.

Održavanje klima uređaja

Što znači redovito održavanje?
Ako klimu koristite samo tijekom ljetnih mjeseci samo za hlađenje potrebno ju je očistiti prije prve upotrebe, a i nakon završetka korištenja. Međutim, ako klimu koristite i za grijanje zimi potrebno ju je očistiti ili zamijeniti filter cca svaka 3 mjeseca, a ako imate kućnog ljubimca onda još i češće.

Klimu vrlo lako možete očistiti sami, no ako niste sigurni da ćete sve napraviti kako treba, posao prepustite ovlaštenim serviserima.

Ako ćete ipak sami čistiti – održavati  klima uređaj, potrebno je napraviti sljedeće:

Prije čišćenja obavezno ugasite klima uređaj iz struje.

  • Održavanje i čišćenje unutarnje jedinice klima uređaja
    Prateći uputstva proizvođača izvadite filter. Ovisno o vrsti uređaja , neki filteri se mogu prati, a neke je potrebno zamijeniti. Filteri se peru toplom vodom, a vrlo je bitno da se prije vraćanja u uređaj potpuno osuše. Vratite filtere na svoje mjesto i vodite računa da ste ih ispravno postavili i da dobro stoje.
  • Održavanje i čišćenje vanjske jedinice klima uređaja
    Vanjska jedinica uređaja jako je izložena svakakvim vremenskim prilikama. Pripazite da u nju ne bi zapelo lišće ili granje ili bilo kakvi drugi objekti koji bi mogli ometati normalan rad klime. Po potrebi ju obrišite.

Prije prve upotrebe klima jedinice potrebno je uz pregled i čišćenje filtra provjeriti ispravnost daljinskog upravljača, pregled i čišćenje izmjenjivača topline te ostalih funkcionalnosti.

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije