Dubrava – Poljanice – novogradnja

Kad razmišljate o kupnji stana ili kuće lokacija je jedna od bitnijih, ako ne i najbitnija stavka za odluku.

Zagreb je već odavno izašao iz granica centra, a naći stan u novogradnji čak i u širem centru, u blizini tramvaja, ravno je zgoditku na lotu, a o cijeni da i ne govorimo.

Većina zgrada u centru spada u starogradnju sa svim svojim, dobro nam poznatim, nedostatcima – dotrajala konstrukcija, krhki i trusni zidovi, vlaga, veliki broj zgrada bez mogućnosti ugradnje dizala, nesigurnost u slučaju potresa i sl.

Novogradnje u centru ima prilično malo te je ona nerijetko namijenjena za hotele (nove zgrade ili renovacija i adaptacija postojećih). Nove stambene zgrade koje se grade u centru jesu iznimno visoke kvalitete, ali cjenovno većini ljudi nedostižne.

Stoga u potragu za novogradnjom moramo krenuti izvan centra.

Dosta novogradnji nema veliku udaljenost zračne linije od samog centra grada, ali nemali broj njih je lako dostupno samo osobnim automobilom. Iako jesu u zoni javnog gradskog prijevoza, nerijetko do njih idu autobusne linije koje voze vrlo rijetko te se od stanice mora dosta pješačiti do zgrade.

Kvart Poljanice

Poljanice su jedan od rijetkih kvartova koje nisu u centru grada, a u zoni su tramvaja. Tim više što, jedna od tramvajskih linija vodi direktno do Trga bana Jelačića, a jedna do Glavnog kolodvora.

U zagrebačkim kvartovima koji su u zoni tramvaja, zapravo je još vrlo malo mjesta za gradnju.

Prema prostornom planu, na Poljanicama je još samo jedna trenutno neizgrađena zona, na kojoj će u budućnosti biti moguća stambena gradnja.

Na ostalim, trenutno neizgrađenim parcelama, planirane su dvije škole, športsko-rekreacijski sadržaji, neki od sadržaja javne i društvene namjene te jedna poslovna zona.
To je zapravo odlično za kvalitetu života u tom kvartu, ali ujedno i znači da bi svatko tko bi volio živjeti u tom dijelu grada u novogradnji, trebao svoju kupnju stana na Poljanicama realizirati što prije.

Projekt „Poljanice“

Tvrtka Nivogradnja d.o.o. gotovo od samog svojeg osnivanja, prije 28 godina, opredjeljuje se za stambenu gradnju te je u tom području stekla veliko iskustvo i reputaciju visokokvalitetne gradnje.

Na području Dubrave, tijekom godina, izgradili smo 10 stambenih zgrada s ukupno više od 800 stanova i to na lokacijama: Dankovečka ulica, Malekova ulica, Ulica Rudolfa Kolaka i Ulica Križnog puta. Mi smo uvidjeli potencijal i prednosti života u toj četvrti, a to su prepoznali i sami kupci te se u mnogim objektima tražio stan više.

O prednostima stanovanja u Dubravi pisali smo u članku Kupnja stana u Dubravi.

Trenutno je u izgradnji naš novi projekt na području Dubrave, i to upravo na Poljanicama, uz Božjakovinsku ulicu.

Nastavljajući „trend“ velikog interesa za naše stanove na tom dijelu grada, prva i druga faza projekta „Poljanice“ je rasprodana, a u trećoj fazi ostao je još 5-soban penthouse od 188,52 m2.

Za sve informacije i pitanja stojimo Vam na raspolaganju putem email adrese nivogradnja@nivogradnja.hr ili brojeva telefona: +385 (0)1 4666 335 / 4666 338 / 4666 765 / 4667 074

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije