Održavanje parketa

Parket je kao prirodan materijal izrazito osjetljiv na utjecaj vlage i promjene temperature zraka, stoga je vrlo bitno održavanje pravilnih uvjeta u stambenim prostorima.

parket -odrzavanje-parketa-

Donosimo Vam 7 savjeta kako pravilno održavati parket

  1. Idealni uvjeti za održavanje parketa su vlažnost zraka između 40-60%, te temperatura između 20-22 °C. Ukoliko ne vodite računa o ovim uvjetima, na parketu bi se mogle pokazati neravnomjerne i široke pukotine ili bi mu površina mogla postati valovita.
  2. Ako je parket jako prljav morate ga očistiti ručno uz pomoć vlažne krpe. Nemojte koristiti mokre krpe iz kojih kapa voda, od viška vode može doći do oštećenja laka parketa pa on može nabubriti.
  3. Kako ne bi ostale ogrebotine od povlačenja stolica ili udubljenja od nogica stola, s donje strane nogica nalijepite štitnike od filca.
  4. Namještaj nemojte pomicati tako da ga vučete po parketu već ga podignite i premjestite.
  5. Svježinu parketa ćete duže održati ako ga povremeno premažete vodenom emulzijom voska ili sličnog sredstva za njegovanje parketa.
  6. Površinsku prašinu koja se svakodnevno nakuplja na parketu, čistite usisavačem s četkastim nastavkom.
  7. Pored glavnog ulaza i vrata terasa (balkona, loggia i sl.) parket često izgubi sjaj jer je izložen vlazi, stoga parket na svim ulazima zaštitite prostirkom.

Save

Save

Save

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije