Održavanje slavina

Primijetili ste da se iz slavine smanjio mlaz vode ili da je raspršen?  To znači da se na mrežici perlatora nakupilo puno kamenca i nečistoća te ju je potrebno zamijeniti.

održavanje slavine

Kako bi sanitarne armature – slavine ispravno radile potrebno ih je redovito održavati.

 Održavanje slavina

Kako bi sanitarne armature – slavine ispravno radile potrebno ih je redovito održavati. S obzirom da je voda puna kamenca i nečistoća u mrežicama perlatora nakuplja se kamenac i nečistoće. Stoga ih je potrebno zamijeniti ili očistiti 3-4 puta godišnje.

Potrebno je viličastim ključem odvinuti perlator i izvaditi uložak (mrežicu) te ju zamijeniti ili očistiti. Očišćenu ili zamijenjenu mrežicu vratite u perlator i navinite perlator na izvod slavine.

  • ako mrežicu perlatora slavine želite očistiti potrebno ju je očistiti od nečistoća  pod mlazom vode i staviti u jestivi ocat kako bi se kamenac koji se na njoj nakupio otopio
  • ako mrežicu slavine želite zamijeniti, novu možete kupiti u trgovinama gdje se prodaju sanitarije

Ostali dijelovi slavina mogu se čistiti samo blagim sredstvom za čišćenje i mekanom krpom. Pri čišćenju nemojte koristi spužve koje grebu ili služe za ribanje. Također vam savjetujemo da ne koristite sredstva koja sadrže solnu kiselinu ili abrazivna sredstva.
Educirajte se i o uštedi vode u svom kućanstvu.

Save

Save

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije