Održavanje PVC stolarije

PVC stolarija je što se tiče održavanja stvarno zahvalan dio stambenog prostora. Potrebno je malo truda i vremena uložiti kako bi je sačuvali, kako estetski tako i funkcionalno.
održavanje PVC stolarije, PVC stolarija Ako je na određenim mjestima više nečistoće na PVC stolariji, nikako ne koristite neke oštre predmete prilikom odstranjivanja istih

Održavanje PVC stolarije

Kako bi produžili vijek trajanja i kvalitetu  vaše PVC stolarije, preporučujemo da učinite sljedeće:

  • Čistite PVC profile što češće

Profile je dovoljno prebrisati mekanom krpom i toplom vodom. U prostorijama gdje se kuha, puši ili slično, profili će se jače zaprljati i zamastiti pa u tom slučaju možete u toplu vodu dodati blago sredstvo za pranje posuđa.

Nemojte koristiti nikakva agresivna sredstva za čišćenje, kiseline, ribaće četke, grube spužvice i sl.

  • Barem jednom godišnje podmažite sve metalne mehanizme

Okovi bi se prilikom otvaranja i zatvaranja trebali lagano okretati tj. pokretni dijelovi ne smiju škripati, zapinjati i slično. Da to tako ostane i u budućnosti, potrebno je jednom ili dva puta godišnje podmazati sve pokretne dijelove okova.

Podmazivanje se vrši s finim strojnim uljem, vrlo je jednostavno i zahtjeva minimalno vremena, a zauzvrat će vaši okovi i kompletna stolarija raditi glatko i lagano kao i prvog dana. 

  • Po potrebi očistite brtve

Brtve su jako važne za zaštitu od raznih atmosferskih utjecaja te je i njih potrebno čistiti i održavati jer se tijekom vremena na njima skuplja prašina i ostale nečistoće. Brtve se u pravilu vrlo lagano očiste mlakom vodom i mekom krpom.

Ako je na određenim mjestima više nečistoće, nikako ne koristite neke oštre predmete prilikom odstranjivanja istih jer može doći do oštećenja brtve.

Osim čišćenja, da bi produžili vijek trajanja brtvi bilo bi jako dobro premazati brtve silikonskom olovkom ili glicerinom. Očišćene brtve je dovoljno premazati dva puta godišnje (prije i nakon zime)

Save

Save

Save

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije