Kupnja stana u Botincu

U potrazi za novogradnjom na području Zagreba, mnoge mlade obitelji razmatraju kvartove Blato, Botinec i Sveta Klara.

U ovim dijelovima grada gradi se popriličan broj novih stambenih objekata, budući da su vrlo zanimljivi potencijalnim kupcima. Cijelo navedeno područje se ubrzano modernizira i urbanizira te postaje atraktivno mjesto za život.

Ne samo da je blizu Arena centra, već je i vrlo blizu centra grada te jako dobro prometno povezano.

Kako je nastao Botinec?

Naselje Botinec je dobilo ime po grofovskoj obitelji Boti.

U Botincu je 1848. bio utaboren Josip Jelačić u trenutku kad je proglašen banom, te je odande krenuo na ustoličenje u Zagreb i to iz nekadašnje ladanjske kuće baruna Ambroza Vranyczany-a.

Zidana jednokatna kurija s obiteljskom kapelom u Ulici L.Naletilića 84 dio je nekadašnjeg velikog imanja, na kojem su 1862. postojale još tri zidanice, te uređeni perivoj i vrt.

Kurija i kapela, s pripadajućim hortikulturnim uređenjem, odlikuju se kulturno-povijesnom, arhitektonskom, graditeljsko-tipološkom, krajobraznom i urbanističkom vrijednošću.

Upravo do ovog povijesnog zdanja, nalazit će se naš obiteljski stambeni kompleks u Botincu.

Glavnina današnjeg naselja Botinec, nastala je nakon velike poplave koja je u listopadu 1964. pogodila Zagreb.

Trideset botinečkih ulica nosi nazive prema djelima i likovima iz hrvatske književnosti, za što je zaslužan profesor hrvatskog jezika Blago Vranković, koji je 90-ih godina bio član komisije za preimenovanje ulica.

Botinec je kao samostalno naselje nekad bio veći, no 1991. godine jedan njegov dio pripojen je Zagrebu. Tako danas postoje dva Botinca, jedan kao samostalno naselje, a drugi kao zagrebački kvart.

Dobra prometna povezanost

Širenje Zagreba je neminovno. Novih stambenih projekata ima u gotovo svim zagrebačkim kvartovima, ali prilikom kupnje stana treba obratiti pozornost na povezanost kvarta s drugim dijelovima grada.

Kvart Botinec se nalazi na jugozapadnom dijelu Novog Zagreba. Od rotora Remetinec do Botinca se automobilom stiže za svega nekoliko minuta, a autobusne linije ZET-a sa Savskog mosta voze cca 15 minuta.

Dječji vrtić

Osim dobre prometne povezanosti lokacije na kojoj planiraju kupiti stan, sljedeća važna stvar na koju mlade obitelji trebaju obratiti pažnju jest blizina i kvaliteta dječjeg vrtića.

Dječji vrtić „Botinec“ ‘niknuo’ je 1972. godine između visokih zgrada i malih obiteljskih kuća. Njegova lokacija danas je u srcu Botinca, a od našeg novog stambenog projekta udaljena svega 5 minuta hoda.

Vrtić pohađa oko 500 djece koja se vesele, igraju i uče sa svojim odgojiteljima. Neka od djece koja su pohađala vrtić, danas su roditelji s kojima surađuju. Svi zajedno nastoje osigurati poticajno i veselo okruženje za male ali i one malo veće.

Vrtić je prepoznat kao razvojni centar naselja – centar promicanja odgoja za ljudska prava u lokalnoj zajednici “Vrtić u zajednici – zajednica u vrtiću”.

Osnovna škola

Osnovna škola Braće Radić nalazi se na 7 minuta pješice od naših budućih zgrada.

Škola je utemeljena još davne 1967. godine, a moderna školska zgrada otvorena je 1988. godine. Danas, između ostalog, ima status međunarodne Eko-škole.

U školi djeluje športsko društvo braće Radić sa sekcijama: nogomet, judo, košarka, odbojka i šah, a njezini učenici stalni su sudionici državnih prvenstava kako u sportu tako i u znanju.

Dom zdravlja

Svi znamo koliko je važno kad se razbolimo imati doktora blizu. Od naših novih stanova u Botincu do Doma zdravlja Botinec imat ćete samo 5 minuta laganog hoda.

Kruh, mlijeko, novine…

Do prvog dućana, kioska, pekare, mesnice, pošte, frizerskog salona i kafića moći ćete prošetati takoreći i u papučama budući da će se sve nalaziti na par minuta hoda od vašeg novog stana.

Arena centar

Za veći shopping, odlazak u kino ili pak obavljanje tekućih stvari poput odlaska u banku, Finu, javnom bilježniku, u kemijsku čistionicu, autopraonicu…, tu je Arena centar na zagrebačkom Laništu, do kojeg ćete voziti samo par minuta.

Zainteresirani za Botinec?

Botinec je zagrebački kvart u koji će se sve više modernizirati i urbanizirati budući da se nalazi na dobroj lokaciji.

Već sada u njemu možete pronaći sve što Vam za život treba.

Ako razmišljate o kupnji stana u tom dijelu grada, upravo je sada pravo vrijeme jer se u njemu grade lijepi, moderni i funkcionalni stambeni objekti te možete birati poziciju i tip stana po Vašoj mjeri.

Novosti o Nivogradnjinom projektu u Botincu pratite ovdje.

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije