Dnevni boravak

Dnevni boravak je mjesto gdje najčešće provodite svoje slobodno vrijeme kad ste kod kuće, bilo da volite opuštene večeri pred televizorom, bilo da trebate prostor gdje će se djeca igrati ili sobu za primanje gostiju.

dnevni-boravakMjesta za sjedenje planirajte tako da naglašavaju ono što želite istaknuti.

Dnevni boravak

Kako biste stvorili prostor koji se može prilagoditi svim vašim potrebama i kako biste bili sigurni da se razne aktivnosti neće uzajamno sukobljavati, morate vrlo pažljivo planirati. Razmislite tko će koristiti prostor i kako ćete provoditi vrijeme te uzmite u obzir kako ćete se kretati po sobi.

Mnogi dnevni boravci otvorenog su rasporeda ili obuhvaćaju određen broj povezanih prostora s različitim namjenama, primjerice blagovaonicu, kuhinju, loggiu ili terasu.

Ako je tako potrudite se da zbog stvaranja veze između njih, izgled i boje glavne sobe odražavaju u sekundarnim prostorima.

Želite li povući nevidljivu crtu između prostora, to se može učiniti na nekoliko načina. Možete planirati osvjetljenje tako da ono odvaja prostore ili njihove posebne dijelove.

Žarišne točke isto tako su važne u dnevnim boravcima s više namjena. Televizor je jedan od najočitijih izbora za žarišnu točku, stoga ako želite da to bude žarišna točka dobro razmislite koliko se dobro može vidjeti iz različitih dijelova sobe.

Ne želite li da televizor postane žarišna točka, sakrijte ga u dekorativni ormarić koji je privlačan sam po sebi.

Mjesta za sjedenje planirajte tako da naglašavaju ono što želite istaknuti. Nema li u sobi ničeg posebno istaknutog, prozori sa zanimljivim pogledom na grad ili zelenilo ponudit će stalno promjenjivu žarišnu točku.

Save

Save

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije