Dječje spavaće sobe

Za dječju sobu najvažnija je udobnost, praktičnost i prije svega sigurnost.

dječja soba Dječje sobe trebaju biti dovoljno velike kako bi se djeci osigurao neophodni prostor za igru

Dječje sobe

Dojenče će mnogo vremena provoditi visoko na polici za mijenjanje pelena i ne možete ga ostaviti samog, stoga taj prostor morate osobito dobro planirati, sa svom opremom koju trebate imati nadohvat ruke. Previše samostojećeg namještaja zakrčit će prostor na podu kad se dojenče počne kretati.

Dječje sobe trebaju biti dovoljno velike kako bi se djeci osigurao neophodni prostor za igru. Prostor za spremanje dječjih stvari treba biti prilagodljiv kako bi se pokorio njihovim promjenjivim potrebama- modularno pokućstvo je idealno za tu svrhu.

dječja soba savjeti za uređenje Police u dječjoj sobi postavite dovoljno nisko da su pristupačne

Savjeti za uređenje dječje sobe

Pokućstvo postavite daleko od prozora, kako se dijete ne bi popelo  na prozor i palo s njega. Na prozore ugradite sigurnosne brave ili zasune.

Police u sobi postavite dovoljno nisko da su pristupačne, ali ne tako nisko da ih djeca mogu koristiti kao ljestve.

Zasebne komade namještaja trebalo bi pričvrstiti na zid tako da ga mala djeca ne mogu srušiti.

Većini djece mlađe od deset godina nije važno da ima vlastitu sobu – mala djeca vole biti u društvu. Međutim ako prostor nije planiran tako da svako dijete ima osjećaj vlastitog “područja”, dijeljenje spavaonice će odrastanjem sigurno dovesti do razmirica. Rješenje mogu biti kreveti na kat ili se kreveti mogu razdvojiti policama ili paravanom.

Većem je djetetu potreban prostor za učenje i mjesto za računalo.

Tinejdžerima općenito treba onoliko neovisnosti koliko je obitelj može ponuditi. Zato je za njih idealna soba gdje mogu glasno slušati muziku.

Djeca općenito uživaju izlagati svoje predmete na otvorenim policama, dok će tinejdžeri vjerojatno više htjeti privatnost u obličju ladica i ormara. U tinejdžerskoj sobi mora postojati jasno određen, dobro organiziran prostor za učenje.

Save

Save

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije