Novogradnja Rijeka

Kupovina budućeg životnog prostora veliki je korak za svaku obitelj. S obzirom na to da se radi o odluci, koja će vrlo vjerojatno biti, životna investicija uobičajeno je da kupac ima mnoštvo pitanja i još više dilema. Usporediti ćemo novogradnju sa staro gradnjom i nastavku pojasniti  parametre koji razlikuju jedne od drugih tipova gradnje.

Novogradnja i njene prednosti  u Rijeci

Novogradnja ovog tipa stanova u Rijeci vrlo je privlačna kupcima jer se radi o novoizgrađenom životnom prostoru u kojem nitko nije prethodno živio. Stoga je ovdje naglasak da se radi o prvom vlasništvu s obzirom na to da je nekim kupcima to vrlo bitna stavka u traženju budućeg stana.

S druge strane to znači da ulazite u prostor koji je potpuno useljiv i građevinski izveden tako da osigurava ugodan život. U usporedbi sa starom gradnjom u novogradnji nema potrebe za dodatnim građevinskim radovima niti renoviranjem.

Novogradnja osigurava prostor prema vašim potrebama

Kako nema potrebe za preuređivanjem unutrašnjeg prostora prema vlastitim željama i potrebama, u ovom slučaju imate priliku odabrati upravo onakav prostor kakav odgovara vašim životnim potrebama.

Iako se ove prednosti vide i u razlici u cijeni, ipak onaj dio uštede koji ostvarujete kupovinom stare gradnje odlazi na trošak renoviranja i adaptacije. Tako je pretpostavka da čak 70% iznosa izgradnje stambenog prostora otpada na završne radove odnosno potrebe izmjene instalacija, stolarije, obloga slično.

Nadalje, sve dosad navedene prednosti novogradnje imaju dodanu prednost. Naime, pri kupovini staro gradnje kupac ne može biti potpuno siguran kakva je kvaliteta same gradnje stambenog objekta.

Teško je provjeriti u kakvom su stanju instalacije vode i grijanja, koliko su kvalitetne kupaonske sanitarije ili keramičke pločice u stanu. Rijetko koji prodavač ima sve ove informacije i papirologiju o navedenim materijalima i sustavima.

Visoka kvaliteta novogradnje u Rijeci

Stoga, velika prednost kupovine stanova novogradnje u Rijeci upravo je činjenica da se radi o visokokvalitetnim projektima, visokokvalitetnoj gradnji  svih stambeno – poslovnih objekata.

Na projektima radi veliki broj stručnjaka iz svih građevinskih područja koji svojim znanjem i iskustvom jamče kvalitetu i garanciju obavljenog posla. Projektanti i izvođači radova posebno su angažirani da osim standarda kvalitete izvršenih radova, budućim kupcima osiguraju i ugodan život.

Novogradnja i ušteda

Svi materijali koji se koriste pri izgradnji stanova nužno moraju zadovoljavati kriterij prvoklasnog razreda.  Tome u prilog ide i garancija na izvedene radove. Upravo na temelju svih navedenih činjenica koje krase novogradnju, radi se o energetskoj učinkovitosti A razreda za sve stanove u Rijeci. Dobar primjer tome su stambeno-poslovna zgrada Trsatski park, Rijeka i stambeno – poslovna zgrada, Kontuševa ulica, Rijeka.

Time je osigurana ušteda na grijanje u zimskim mjesecima jer nema odavanja topline izvan grijanog prostora, te u ljetnim mjesecima na klimatizaciju prostora. Stanovi staro gradnje koji odaju toplinu vrlo su velik gubitak financija iz kućnog budžeta.

Ovakvi tehnički kriteriji i visoka energetska učinkovitost odgovaraju isključivo stambenim objektima koji pripadaju novogradnji. Biranjem stana iz novogradnje u mogućnosti ste birati položaj stana u Rijeci unutar stambenog objekta prema određenim osobnim kriterijima.

U svakom slučaju, projekti i planovi zgrada osmišljeni su tako da zadovolje i kupce s najkompleksnijim kriterijima. Radi se o novim životnim prostorima koji se izabiru prema vlastitim potrebama i mogućnostima.

Prednosti novogradnje u Rijeci u odnosu na staro gradnju su svakako evidentne iz sveg do sada navedenoga, a pojedini će kupci odluku donijeti na osnovu osobnih želja, interesa i načina življenja. Ali, svakako, u skladu s financijskim mogućnostima.

Save

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije