Prvi put kupujete stan

 

 

Kupnja prve nekretnine može biti stresna i puno pitanja može vam se vrtjeti po glavi: Kakav je postupak? Koliko traje? Na što sve trebam paziti?

Ali ne brinite, mi smo tu da vam pomognemo.

Idealna prva nekretnina

Pri kupnji prve nekretnine, na prvo mjesto, naravno, treba staviti vlastite želje i potrebe.
No, svakako treba razmišljati i o tome je li to lokacija, zgrada i infrastruktura koja će i kroz nekoliko godina biti atraktivna i zanimljiva novim kupcima u slučaju da vam život donese potrebu za prodajom stana.

Vaša prva nekretnina je idealna ako je: kvalitetno građena, u blizini gradskog prijevoza, vrtića ili škole, trgovine, ljekarne ili slične točke važnosti.

Financije– stavite brojke na papir

Najvažnije je izračunati koliko novaca će vam trebati za kupnju stana. Ne zaboravite u trošak uračunati namještaj i kućanske aparate te njihovu montažu.

Nakon što budete imali konačan iznos, vidite koliko trenutno sredstava imate, a koliko biste još trebali podići putem kredita.

Ako podižete kredit, dobro se raspitajte koliko maksimalno sredstava možete podići i na koji rok. Tu vam najbolje mogu pomoći financijski savjetnici kao što je Pro grupa i sl.

No, prije posjeta financijskom savjetniku, svakako napravite domaću zadaću: zbrojite sve vaše mjesečne prihode te izračunajte koliki su vam prosječni mjesečni troškovi za život. Tako ćete znati koliku maksimalnu mjesečnu ratu kredita biste uopće mogli financijski podnijeti.

Kredit bez zaloga zamjenske nekretnine

Podizanje kredita za kupnju stana u izgradnji, bez zaloga zamjenske nekretnine, Nivogradnjinim kupcima omogućuje Wüstenrot stambena štedionica. Ona stavlja hipoteku na stan u izgradnji koji kupujete tako da ne trebate brinuti ako nemate drugu nekretninu koju biste založili.

Kredit uz zalog zamjenske nekretnine

Želite li za kupnju stana u izgradnji Nivogradnje d.o.o., podići kredit u nekoj drugoj komercijalnoj banci, pod hipoteku ćete trebati staviti zamjensku nekretninu.

Uglavnom banke za hipoteku prihvaćaju isključivo nekretnine stambene namjene: obiteljske kuće, stanovi i pripadajući dijelovi stana u etažnom vlasništvu koji su namijenjeni stanovanju (ili za odmor) te građevinsko zemljište namijenjeno za gradnju obiteljske kuće s građevinskom dozvolom. Također, nekretnina treba biti bez tereta, bez spornih zabilježbi i plombi te urednog vlasništva.

Nakon što dobijete zeleno svjetlo za podizanje kredita, zatvorili ste financijsku konstrukciju te možete krenuti u kupnju stana.

Kako bismo vam približili sam proces, vodimo vas korak po korak kroz kupnju stana.

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije