Manji stan za zrelu dob

 

 

Želite smanjiti troškove života? Djeca su odselila? Ušli ste u godine kada vam je život u velikom stanu zbog održavanja i troškova postao teret?

Vrijeme je da razmislite o kupnji manjeg stana.

Najvažnije je da zgrada u kojoj razmatrate kupnju stana ima lift, da se u blizini nalaze trgovine, dom zdravlja, ljekarna, prostor za šetnju…

Iako selidba u manji stan zvuči lako, otići iz kuće ili stana u kojem ste živjeli puno godina i preusmjeriti svoj život može biti izazovno.

Selidba u manji prostor tjera vas da odvažete koje stvari su vam zaista potrebne, a koje nisu.
Također, trebate se orijentirati na novi prostor u koji useljavate i kako će on utjecati na vaš svakodnevni život.

Donosimo savjete kako da preselite uz što manje stresa:

Riješite se nepotrebnih stvari 

Koliko u stanu imate stvari koje vam zaista trebaju?

Sastavite listu prijeko potrebnih stvari i onih koje vam manje trebaju. To će vam pomoći da oslobodite dodatni prostor te vam olakšati preseljenje u manji dom.

Pametniji svakodnevni život 

Manji stan podrazumijeva manje životnog prostora te je važno razmisliti kako da si olakšate svakodnevni život.
Ako trenutno imate prostorije koje koristite za odlaganje stvari ili sobe za goste, trebali biste porazmisliti o pametnijem skladištenju stvari i alternativama za spavanje.

Soba po soba 

Pomisao da morate smanjiti stvari iz cijelog stana, može Vas zastrašiti, stoga krenite sobu po sobu. Tako ćete imati priliku da pomno odvažete korisnost svake pojedine stvari te isplanirati koliko prostora i kakav namještaj ćete trebati u istoj prostoriji u vašem novom domu.

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije