Moderno uređenje stana

Na početku svakog uređenja stana ili kuće najvažnije je odrediti budžet s kojim raspolažete te utvrditi što točno želite. Želje i zahtjevi pojedinca diktirat će način odnosno stil uređenja željenog prostora.

Moderno uređenje stana – elegantni minimalizam

Moderno, suvremeno uređen stan odnosi se na čiste i jednostavne linije bez suvišnih detalja. Minimalistički stil te kombinacija crne i bijele boje zasigurno će sveukupni prostor učiniti modernim i futurističkim. Bijeli namještaj u kombinaciji s elementima crne boje stvara određenu dozu sofisticiranosti.

Tople boje u dnevnom boravku pridonose ugodnim osjećajima, no njihova kombinacija s jarkim bojama na zidovima ili neutralnim bojama namještaja može stvoriti zanimljive i uzbudljive prostore. Svijetle društvene prostore te kuhinju i blagovaonicu može činiti mješavina elemenata usklađenog dizajna.

Općenito govoreći, drvo u stambenom prostoru povećava eleganciju. Modernom izgledu stana pridonosi i jednaki pod na cijeloj površini stana, osim naravno u spavaćim sobama. Identična podna obloga cijeli prostor čini jedinstvenim.

Korištenje prirodnih materijala i tekstura koje se provlače kroz namještaj ili kroz podove čine atmosferu još toplijom i intimnijom.

 Osvjetljenje u moderno uređenom stanu

Vodite računa i o osvjetljenju. Veliki okolni prozori koji propuštaju i osiguravaju mnogo prirodnog svjetla, pridonijet će prozračnosti i živosti. Krovni su prozori idealni u slučajevima kada osvjetljavaju kombinaciju dnevnog boravka i blagovaonice.

Umjetna rasvjetna rješenja najčešće se odnose na samostojeće lampe koje razbijaju linije pravilno posloženog namještaja. Slobodni ste odlučiti se za neobičnu umjetnu rasvjetu ako želite suvremeni štih.

U slučaju velikog otvorenog prostora preporučujemo velike viseće lampe koje će ga upotpuniti; u suprotnom, bez ovakvih lampi prostor može djelovati pomalo prazno i nezavršeno.
Provlačenje minimalističkih i ravnih linija kroz cijeli stambeni prostor osigurat će suvremeni izgled s dozom topline. Modernom izgledu stana pridonijet će i nepostojanje hodnika u punom smislu riječi, jer se  na taj način otvara i otkriva tlocrt stana u kontinuitetu.

Upravo su otvoreni prostori i visoki stropovi ono što daje određenu dozu elegancije. U slučaju industrijskog dizajna, svakako ga ublažite drvenim elementima koji će se protezati na policama, okvirima slika, stolcima i sl.

Namještaj moderno uređenog stana

Kada govorimo o namještaju, za moderno uređenje stana preporučuje se kvalitetan namještaj visokog sjaja, bjeline i ravnih linija. Ako ga malo „odignete“ od poda, dobit ćete dojam kao da lebdi.

Umjesto da elementi u prostoru u kuhinji ili blagovaonici budu u ravnoj zamišljenoj  liniji, možete ih dati izraditi u nepravilnim kosim linijama. Na taj ćete način vašem prostoru dati dozu neobičnosti i originalnosti.

Zašto da viseći kuhinjski elementi budu ravnih pravih linija kad elementi s kosim frontama upotpunjuju moderni dizajn. Neka i „kuhinjski otok“ sadrži kose fronte i slobodno ga nastavite na kuhinjski stol kako bi sve djelovalo skladno i potpuno. U slučaju da je previše sjaja i bjeline, prostor razbite tek ponekim detaljem u drugoj boji.

Kupaonski namještaj moderno uređenog stana također može biti u kombinaciji crne i bijele boje gdje preporučujemo skladnost podne i zidne obloge. Veće podne odnosno zidne pločice naizgled povećavaju prostor, stoga ako je vaša kupaonica manja, poslužite se ovim trikom!

Kako biste izbjegli previše bjeline koju stvaraju kupaonski elementi, preporučujemo da i njih obzidate sličnim ili istim nijansama boje koju ste koristili za kupaonski pod ili zidove.

Save

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije