Agencija za nekretnine u Zagrebu

Agencije za nekretnine pomažu klijentima pri kupovini, najmu i prodaji stanova, kuća, poslovnih prostora, apartmana, građevinskih zemljišta i drugih objekata. One predstavljaju svojevrsnu sigurnost prilikom postupka posredništva. U tom slučaju klijent koji potražuje nekretninu osjeća se sigurnije u cijelom postupku traženja i rješavanja dokumentacije, a klijent koji oglašava svoju nekretninu ima širu publiku i lakše se snalazi na tržištu.

Klijent osjeća sigurnost jer agencije tom prilikom nude i niz popratnih usluga koje bi klijent samostalno teže ostvario. Tu se ubrajaju fotografiranje i oglašavanje nekretnine, rješavanje pitanja gruntovnice i provjeru vlasništva, prijepisa režija odnosno brojila, administracije i sličnih popratnih obaveza. Osim toga, neke od agencija čak surađuju s odvjetničkim uredima čime ste osigurani po pitanju rješavanja pravne problematike. Tu su svakako u prvom redu sastavljanje ugovora, raznih zahtjeva, protokola o primopredaji, višejezični dokumenti i slično. Osim odvjetničkih tvrtki, česta je i suradnja s određenim građevinskim firmama koje mogu, po potrebi, obavljati različite manje građevinske radove ili renoviranje. Treći najčešći suradnik agencija za nekretnine mogu biti i sudski vještaci i geodete. Dodatne usluge za vlasnike često uključuju i mogućnost procjene vrijednosti nekretnine, a u nekim slučajevima i marketing ili najbolji način predstavljanja nekretnine kako bi se postigla atraktivnost na tržištu.

Energetsko certificiranje predstavlja još jednu uslugu značajne važnosti koju agencije mogu ponuditi onim klijentima koji žele oglašavati svoju nekretninu kod njih. Rezultat je dokument kojim se utvrđuje energetski razred objekta. On obuhvaća sve informacije o potrošnji energije i ukupnom stanju objekta kad je u pitanju energetska učinkovitost. Ovakva procjena objekta značajna je stavka u kreiranju tržišne vrijednosti svake nekretnine. Objekt se time svrstava u jedan od osam energetskih razreda ovisno o potrošnji energije. Ovakav certifikat vrijedi narednih deset godina, a kupcu mora biti dan na uvid prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora. Nedostatak certifikata strogo je kažnjiv.

Potražnja stambenog ili poslovnog prostora za najam ili kupnju potpuno se prilagođava osobnim potrebama i zahtjevima svakog klijenta. Točnije, svakom se klijentu pristupa individualno. Upoznaje ga se s mogućnostima, predstavljaju mu se najbolje lokacije i jedinice koje odgovaraju njegovim postavljenim zahtjevima. U tom je dijelu važno dobro informirati klijenta o svim potencijalnim objektima te ukazati na najbolje prilike. Dakle, možemo zaključiti da je velika prednost agencija za nekretnine ta da klijentima skraćuje vrijeme istraživanjem i prikupljanjem informacija o svakoj lokaciji i nekretnini.

Veliku skupinu klijenata mnogih agencija čine strane tvrtke. To su različite internacionalne agencije koje žele poslovati na hrvatskom tržištu poput stranih veleposlanstava, vladinih i drugih institucija. Razlog je taj što takve institucije i tvrtke isključivo surađuju s agencija za nekretnine kako bi pronašle odgovarajući prostor za svoje poslovanje u stranoj zemlji. Upravo kada su u pitanju klijenti tog nivoa, važna je izvrsnost u radu, pedantnost u obavljanju poslovnih zadataka te kvaliteta i stručnost. Ipak je osnovni cilj svake agencije zadovoljstvo njezinih klijenta, širenje preporuka, a time i širenje mreže na nove klijente i suradnike. Drugi dio tog pozitivnog poslovanja, svakako uvjetuje ulaganje u poslovanje. To podrazumijeva praćenje zakonskih regulativa i svih njihovih izmjena te svakako stalno usavršavanje svih djelatnika i cjeloživotno učenje.

NEWSLETTER

Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte najnovije informacije