Stambeno-poslovna zgrada Trsatski park, Rijeka

Tehnički opis

U riječkom naselju Trsat, Nivogradnja d.o.o. iz Zagreba, Medvedgradska ulica 19, izgradila je  višestambeno-poslovnu građevinu naziva “Trsatski park”.

Područje obuhvata odnosi se na zemljište omeđeno na jugozapadu prometnicom (ulica Drage Šćitara 34) i parkom pod nazivom “Park Heroja“.  Na jugoistoku omeđeno je prometnicom Odvojak Slavka Krautzeka te na sjeveroistoku izgrađenim parcelama u privatnom vlasništvu (pretežito individualno stanovanje).
Na sjeverozapadu je omeđeneo pretežito neizgrađenim građevinskim parcelama.

Lokacija je dobro  prometno povezana sa centrom Rijeke kao i Hrvatske (blizina autoceste, riječne luke itd.).
U blizini se nalaze svi važniji sadržaji kao što su crkva, trgovina, škole i vrtići.

Trsatski park nalazi se u izrazito zelenom predjelu Rijeke okruženom parkovima (Park Heroja i Pančićev park). Ono što ga čini osobito privlačnim za stanovanje je prekrasan pogled na cijeli Riječki zaljev i neposredna blizina riječkih znamenitosti – Trsatske gradine i Svetišta Majke Božje Trsatske.

Višestambeno-poslovna građevina je V tlocrtnog oblika koji omogućava kvalitetne vizure i osunčanje stanova. Katnost objekta je suteren, prizemlje i pet katova. Pristup građevini omogućen je s Ulice Drage Šćitara.

Objekt je višestambeno-poslovna građevina s 45 stanova i 2 poslovna prostora.

U suterenskoj etaži nalaze se parkirna mjesta. Ulaz u suterensku etažu osiguran je rampom na daljinsko upravljanje. Suterenska etaža je prirodno osvijetljena i ventilirana.

Unutarnje zatvoreno parkirno mjesto označeno je bijelom linijom na podu. Suterenska etaža je s ostalim etažama povezana stubištem i osobnim dizalima.

Prizemna etaža i katovi su namijenjeni za potrebe stanovanja, dok su u prizemlju s ulične strane 2 poslovna prostora.

Glavni ulaz u građevinu je osiguran s pločnika koji ima direktan pristup s Ulice Drage Šćitara.

Vertikalna komunikacija je omogućena pomoću dva osobna dizala, od kojih je jedno panoramsko, i dva dvokraka stubišta s prirodnim osvjetljenjem.

Nosiva konstrukcija izvedena je sistemom armirano-betonske konstrukcije,  a temeljenje je izvedeno kao temeljna ploča.

Krovna konstrukcija predviđena je kao ravan neprohodan krov.

Ulazne stijene glavnog, sporednog ulaza, te poslovnih prostora izvodeni su iz aluminijskim profila.

Svi fasadni otvori stanova zatvaraju se vanjskom PVC stolarijom ostakljenom troslojnim IZO staklom punjeno plemenitim plinom argonom. Unutarnje staklo je LOW-E koje bitno smanjuje U-vrijednost stakla blokirajući prolaz infracrvenih zraka, a propušta sunčevu svjetlost.

Zaštita od sunca predviđena je aluminijskim plaštom rolete s toplinski izoliranom kutijom za rolete.

Vratna krila unutarnjih vrata i dovratnik su završno lakirani visokokvalitetnim poliuretanskim lakom u bijeloj boji. Spoj dovratnika je ravan, a vratno krilo je u ravnini s lajsnom. Sva vrata su opremljena visokokvalitenim bravama s pripadajućim kvakama i štitnicima. Brava je magnetna.

Unutarnja vrata u stanu izvedena su  s nadsvjetlom ostakljenim satinato staklom debljine 4 mm. Svijetla visina vratnog krila je 210 cm.

Ulazna vrata u stan su protudimna-protuprovalna, jednokrilna zaokretna vrata. Visina krila 208 cm. Završna izvedba vanjske i unutarnje obloge vrata je od hrast iverala.

Podovi kupaonica, WC-a i kuhinja obloženi su keramičkim pločicama I klase.

Zidovi kupaonica i WC-a oblaženi su s keramičkim pločicama I klase od poda do stropa.

Zid kuhinje oblažen je od keramičkim pločicama I klase. Pločice u kuhinji postavljene su između donjih i gornjih kuhinjskih elemenata, na visini 80 cm od poda do visine 140 cm od poda.

Podovi loggia oblažu se visokokvalitetnim protukliznim pločicama I klase.

Zidovi stanova obrađeni su s gips-vapnenom žbukom. Stropovi i armirano betonski zidovi se gletaju i izravnavaju. Svi zidovi i stropovi završno se bojaju poludisperzivnim bojama u bijeloj boji.

Podovi svih zajedničkih komunikacija oblažu se visokokvalitetnim protukliznim keramičkim pločicama I klase.

Pod garaže završno je obrađen epoksidnim premazom.

Energetski razred objekta je A.

Građevina je priključena na vodoopskrbnu infrastrukturu, odvodnju, elektro-distributivnu mrežu, DTK mrežu i gradski plinovod.

Stanovi su klimatizirani klima uređajem s jednom unutarnjom jedinicom koja je smještena u dnevnom boravku. Vanjske klima jedinice su smještene na loggiama stanova.

Plinomjeri se nalaze na zajedničkim hodnicima ispred ulaza u stanove. Instalacija mjerenog dijela plina izvedena je do kombi plinskog bojlera i mjesta u kuhinji predviđenog za štednjak. Razvod tople vode izvoden je do kupaonica i kuhinjea..

Svaki stan ima svoj dimnjak.

Ventilacija je osigurana putem fasadnih otvora, a za centralno smještene prostorije (kupaonice, wc, kuhinje i sl.) bez fasadnih otvora predviđena je ventilacija putem ventilacijskih kanala za svaku prostoriju posebno. Ventilacijski kanali smješteni su u izoliranim ventilacijskim oknima.

Elektroinstalacija jake i slabe struje kojom je opremljen svaki stan sastoji se od instalacija jake struje, telefonske instalacije, RTV instalacije i instalacije zajedničkog audio uređaja. Građevina je opremljena zajedničkim antenskim sustavom za prijem TV i radio programa. Svaka soba u stanu opremljena je s jednom RTV utičnicom i jednom telefonskom utičnicom. Za prijem televizijskih kanala predviđen je zajednički kućni antenski uređaj koji omogućuje prijem zemaljskih i satelitskih TV programa, FM radijskih programa i prijem digitalnog satelitskog signala. U stanovima je predviđen jedan centralni ormarić za slabu struju (antene i telefone). Predviđena je slobodna instalacija za ulazak kablovskog operatera po izboru kupca u stan. Brojilo potrošnje električne energije smješteno je u stubištu.

Vodoopskrba i odvodnja objekta izvedena je iz visokokvalitetnog materijala za vodoopskrbu i visokokvalitetnog sustava i materijala za odvodnju. U sanitarne čvorove se ugrađuje konzolna wc školjka s ugradbenim vodokotlićem (Geberit).

Mjerenje potrošnje vode svakog stana predviđeno je sekundarnim impulsnim vodomjerima smještenim u vodomjernom ormariću na stubištu. Ventil za zatvaranje vode za svaki pojedini stan nalazi se u stanu i u vodomjernom ormariću na stubištu.

Sanitarni prostori opremljeni su visokokvalitetnim sanitarnim elementima I klase talijanskog proizvođača Catalano, s visokokvalitetnom izljevnom armaturom. Sanitarni prostori su opremljeni wc školjkom s pripadajućom daskom i vodokotlićem, umivaonikom i kadom od lijevanog sanitarnog akrila. U kupaonicama su predviđeni priključci za stroj za pranje rublja, a u kuhinjama priključci za stroj za pranje posuđa.

Grijanje:
centralno etažno preko kombiniranog kondenzacijskog plinskog bojlera regulirano sobnim termostatom radijatori  – aluminijski člankasti proizvođača Lipovica tip Plano, a u kupaonici cijevni radijator proizvođača Vogel&Noot

Hlađenje:
klima uređajem (split-sistem) u prostoru dnevnog boravka Instalacija plina – razvodi do bojlera i do štednjaka u kuhinji.

Ventilacija:
prostorije bez fasadnih otvora ventiliraju se ventilatorima.

Elektroinstalacije:
video-govorni uređaj u boji (portafon) utičnice i prekidači proizvođača VIMAR serija PLANA (bijele).

Sanitarije:
Kada – KORANA
Armatura za kadu – HANSGROHE TALIS
Tuš set – CROMA 110 TUŠ SET (1 mlaz)
Umivaonik veliki – BASIN SFERA 65
Umivaonik mali – PREMIUM 40
Armatura za umivaonik – HANSGROHE TALIS
Sifon za veliki umivaonik – CATALANO
WC školjka u kupaonici – SFERA 50
WC daska u kupaonici – SFERA SPOROSPUSTAJUCA
WC školjka u WC-u – NEW LIGHT 52
WC daska u WC-u – NEW LIGHT SPOROSPUŠTAJUĆA
Ugradbeni vodokotlić – GEBERIT DUOFIX

Toplinska i zvučna izolacija:
vanjski zidovi – sustav ETICS  ili ventilirana fasadom s toplinskom izolacijom debljine 8 cm
strop suterena (–1) – mineralna vuna debljine 10 cm zidovi prema zajedničkom hodniku i stubištu – mineralna vunom debljine 6 cm i gips-kartonske ploče. zid između stanova – mineralna vuna i dvostruka gips-kartonska ploča samo s jedne strane
plivajući pod – cementni estrih 5 cm debljine na 5 cm elastificiranog ekspandiranog polistirena

Pregradni zidovi:
Porotherm opeka, proizvođača Wienerberger, debljine 10 cm.

Keramičke pločice:
Podovi kupaonica, WC-a, kuhinja i izba oblažu se keramičkim pločicama l.klase proizvođača RICCETTI

Kuhinja:
pod i sokl – RICCHETI, LES DALLES DES CHATEAUX, NATUREL, BLANC 50×50
zid – RICCHETI, LES DALLES DES CHATEAUX, NATUREL, BLANC 50×33

Kupaonica i wc:
pod – RICCHETI, MOOD, AQUAGREEN 32×32 zid – RICCHETI, MOOD, AQUAGREEN 32×75 dekor – RICCHETI, MOOD, CIRCLE AQUAGREEN 32×75

Parket:
gotov hrastovim masivni parket, lakiran UV otvrdnjavajućim lakom

Pod loggia i terasa:
protuklizne keramičke pločice l.klase otporne na utjecaj atmosferilija

Vanjska stolarija:
6-komorna bijela PVC stolarijom, s tri brtve, ostakljena troslojnim IZO staklom punjeno plemenitim plinom argonom, s unutarnje strane LOW-e,
opremljen sigurnosnim okovima
Roleta – aluminijska u  toplinski izoliranoj kutiji za rolete
Vanjske klupčice:
od plastificiranog aluminija
Unutarnje prozorske klupčice i balkonski pragovi: od prirodnog kamena.

Ulazna vrata stanova:
protuprovalno-protupožarna T-30

Grijanje:
centralno etažno preko kombiniranog kondenzacijskog plinskog bojlera regulirano sobnim termostatom podno grijanje sustavom REHAU, a u kupaonici i cijevni radijator proizvođača Vogel&Noot

Hlađenje:
klima uređajem (split-sistem) u prostoru dnevnog boravka Instalacija plina – razvodi do bojlera i do štednjaka u kuhinji.

Ventilacija:
prostorije bez fasadnih otvora ventiliraju se ventilatorima

Elektroinstalacije:
video-govorni uređaj u boji (portafon)
utičnice i prekidači proizvođača VIMAR serija PLANA (bijele).

Sanitarije:
Kada – KORANA Armatura za kadu – HANSGROHE TALIS
Tuš kada – CATALANO 90 POLUKRUŽNA (STAN 109 i 209)
Paravan za polukružnu tuš kadu – AQUAESTIL,  SAVANA 90  (STAN 109 i 209)
Armatura za tuš kadu – HANSGROHE TALIS (STAN 109 i 209)
Tuš set – CROMA 110 TUŠ SET (1 mlaz)
Umivaonik veliki – BASIN SFERA 65 Umivaonik mali – PREMIUM 40 (140VP00)
Armatura za umivaonik – HANSGROHE TALIS
Sifon za veliki umivaonik – CATALANO (5SIFL00)
WC školjka u kupaonici – SFERA 50
WC daska u kupaonici – SFERA SPOROSPUSTAJUCA WC školjka u WC-u – NEW LIGHT 52
WC daska u WC-u – NEW LIGHT SPOROSPUŠTAJUĆA Ugradbeni vodokotlić – GEBERIT DUOFIX ZA WC

Toplinska i zvučna izolacija:
vanjski zidovi – sustav ETICS  ili ventilirana fasadom s toplinskom izolacijom debljine 8 cm
zidovi prema zajedničkom hodniku i stubištu – mineralna vunom debljine 6 cm i gips-kartonske ploče. zid između stanova – mineralna vuna i dvostruka gips-kartonska ploča samo s jedne strane
plivajući pod – cementni estrih 5 cm debljine na 5 cm elastificiranog ekspandiranog polistirena

Pregradni zidovi:
Porotherm opeka, proizvođača Wienerberger, debljine 10 cm.

Keramičke pločice:
Podovi kupaonica, WC-a, kuhinja i izba oblažu se keramičkim pločicama l.klase proizvođača RICCETTI

Kuhinja:
pod i sokl – RICCHETI, LES DALLES DES CHATEAUX, NATUREL, BLANC 50×50
zid – RICCHETI, LES DALLES DES CHATEAUX, NATUREL, BLANC 50×33
Kupaonica i wc– RICCHETI, MOOD, SKY
pod- RICCHETI, MOOD, SKY 32×32
zid – RICCHETI, MOOD, SKY 32×75
dekor – RICCHETI, MOOD, CIRCLE SKY 32×75

Parket:
gotov hrastov dvoslojni parket, lakiran transparentnim UV otvrdnjavajućim lakom

Pod loggia i terasa:
protuklizne keramičke pločice l.klase otporne na utjecaj atmosferilija

Vanjska stolarija:
6-komorna bijela PVC stolarijom, s tri brtve, ostakljena troslojnim IZO staklom punjeno plemenitim plinom argonom, s unutarnje strane LOW-e, opremljen sigurnosnim okovima
Roleta – aluminijska u  toplinski izoliranoj kutiji za rolete
Vanjske klupčice  – od plastificiranog aluminija Unutarnje prozorske klupčice i balkonski pragovi – od prirodnog kamena.

Ulazna vrata stanova:
protuprovalno-protupožarna T-30

Grijanje:
centralno etažno preko kombiniranog kondenzacijskog plinskog bojlera regulirano sobnim termostatom podno grijanje sustavom REHAU, a u kupaonici i cijevni radijator proizvođača Vogel&Noot

Hlađenje:
klima uređajem (split-sistem) u prostoru dnevnog boravka Instalacija plina – razvodi do bojlera i do štednjaka u kuhinji.

Ventilacija:
prostorije bez fasadnih otvora ventiliraju se ventilatorima

Elektroinstalacije:
video-govorni uređaj u boji (portafon) utičnice i prekidači proizvođača VIMAR serija PLANA (bijele).

Sanitarije:
Kada – KORANA Armatura za kadu – HANSGROHE TALIS
Tuš set – CROMA 110 TUŠ SET (1 mlaz)
Umivaonik veliki – BASIN SFERA 65
Umivaonik mali – PREMIUM 40
Armatura za umivaonik – HANSGROHE TALIS
Sifon za veliki umivaonik – CATALANO
Wc školjka u kupaonici – SFERA 50
Wc daska u kupaonici – SFERA SPOROSPUSTAJUCA  Wc školjka u wc-u – NEW LIGHT 52
Wc daska u wc-u – NEW LIGHT SPOROSPUŠTAJUĆA  Ugradbeni vodokotlić – GEBERIT DUOFIX ZA WC

Toplinska i zvučna izolacija
vanjski zidovi – sustav ETICS  ili ventilirana fasadom s toplinskom izolacijom debljine 8 cm
zidovi prema zajedničkom hodniku i stubištu – mineralna vunom debljine 6 cm i gips-kartonske ploče. ravni neprohodni krov – mineralna vuna debljine 15 cm ravni prohodni krov (terasa) – ekspandirani polistiren (stiropor) debljine 12 cm
zid između stanova – mineralna vuna i dvostruka gips-kartonska ploča samo s jedne strane
plivajući pod – cementni estrih 5 cm debljine na 5 cm elastificiranog ekspandiranog polistirena

Pregradni zidovi:
Porotherm opeka, proizvođača Wienerberger, debljine 10 cm.

Keramičke pločice:
Podovi kupaonica, WC-a, kuhinja i izba oblažu se keramičkim pločicama l.klase proizvođača RICCETTI Kuhinja:
pod i sokl – RICCHETI, LES DALLES DES CHATEAUX, NATUREL, BLANC 50×50
zid – RICCHETI, LES DALLES DES CHATEAUX, NATUREL, BLANC 50×33
Kupaonica i wc – RICCHETI, MOOD, IVORY
pod – RICCHETI, MOOD, IVORY 32×32
zid – RICCHETI, MOOD, IVORY 32×75
dekor – RICCHETI, MOOD, CIRCLE IVORY 32×75

Parket:
gotov hrastov dvoslojni parket, lakiran transparentnim UV otvrdnjavajućim lakom

Pod loggia i terasa:
protuklizne keramičke pločice l.klase otporne na utjecaj atmosferilija

Vanjska stolarija:
6-komorna bijela PVC stolarijom, s tri brtve, ostakljena troslojnim IZO staklom punjeno plemenitim plinom argonom, s unutarnje strane LOW-e, opremljen sigurnosnim okovima
Roleta – aluminijska u  toplinski izoliranoj kutiji za rolete
Vanjske klupčice  – od plastificiranog aluminija Unutarnje prozorske klupčice i balkonski pragovi – od prirodnog kamena.

Ulazna vrata stanova: protuprovalno-protupožarna T-30

Grijanje:
centralno etažno preko kombiniranog kondenzacijskog plinskog bojlera regulirano sobnim termostatom podno grijanje sustavom REHAU, a u kupaonici i cijevni radijator proizvođača Vogel&Noot

Hlađenje:
klima uređajem (split-sistem) u prostoru dnevnog boravka i glavnoj spavaćoj sobi Instalacija plina – razvodi do bojlera i do štednjaka u kuhinji.

Ventilacija:
prostorije bez fasadnih otvora ventiliraju se ventilatorima

Elektroinstalacije:
video-govorni uređaj u boji (portafon)
utičnice i prekidači proizvođača VIMAR serija PLANA (bijele).

Sanitarije:
Kada – TRIESTE
Paravan za kadu – AQUAESTIL, BETA I
Armatura za kadu – HANSGROHE TALIS

Tuš kada – CATALANO 90 POLUKRUŽNA (STANOVI 303, 304, 308, 403, 404, 408 i 505)
Paravan za polukružnu tuš kadu – AQUAESTIL,  SAVANA 90 (STANOVI 303, 304, 308, 403, 404, 408, 505)
Armatura za tuš kadu – HANSGROHE TALIS (STANOVI 303, 304, 308, 403, 404, 408 i 505)
Tuš set – CROMA 110 TUŠ SET (1 mlaz)

Umivaonik veliki – GREEN 60
Umivaonik mali – PROEZIONE 42
Armatura za umivaonik – HANSGROHE TALIS
Sifon za umivaonik – CATALANO

Wc školjka – ZERO
Wc daska – ZERO
Ugradbeni vodokotlić – GEBERIT DUOFIX ZA WC

Toplinska i zvučna izolacija:
vanjski zidovi – sustav ETICS  ili ventilirana fasadom s toplinskom izolacijom debljine 8 cm
zidovi prema zajedničkom hodniku i stubištu – mineralna vunom debljine 6 cm i gips-kartonske ploče. ravni neprohodni krov – mineralna vuna debljine 15 cm ravni prohodni krov (terasa) – ekspandirani polistiren (stiropor) debljine 12 cm
zid između stanova – mineralna vuna i dvostruka gips-kartonska ploča samo s jedne strane
plivajući pod – cementni estrih 5 cm debljine na 5 cm elastificiranog ekspandiranog polistirena

Pregradni zidovi:
Porotherm opeka, proizvođača Wienerberger, debljine 10 cm.

Keramičke pločice:
Podovi kupaonica, WC-a, kuhinja i izba oblažu se keramičkim pločicama l.klase proizvođača RICCETTI Kuhinja:
pod i sokl – RICCHETI, LES DALLES DES CHATEAUX, NATUREL, BLANC 50×50
zid – RICCHETI, LES DALLES DES CHATEAUX, NATUREL, BLANC 50×33
Kupaonica i wc:
pod – RICCHETI, MOOD, IVORY 32×32
zid – RICCHETI, MOOD, IVORY 32×75
dekor – RICCHETI, MOOD, CIRCLE IVORY 32×75

Parket:
gotov hrastov dvoslojni parket, lakiran transparentnim UV otvrdnjavajućim lakom

Pod loggia i terasa:
protuklizne keramičke pločice l.klase otporne na utjecaj atmosferilija

Vanjska stolarija:
6-komorna bijela PVC stolarijom, s tri brtve, ostakljena troslojnim IZO staklom punjeno plemenitim plinom argonom, s unutarnje strane LOW-e, opremljen sigurnosnim okovima
Roleta – aluminijska u  toplinski izoliranoj kutiji za rolete
Vanjske klupčice  – od plastificiranog aluminija Unutarnje prozorske klupčice i balkonski pragovi – od prirodnog kamena.

Ulazna vrata stanova: protuprovalno-protupožarna T-30