Novogradnja Rijeka

Kupovina budućeg životnog prostora veliki je korak za svaku obitelj. S obzirom na to da se radi o odluci, koja će vrlo vjerojatno biti, životna investicija uobičajeno je da kupac ima mnoštvo pitanja i još više dilema. U usporedbi sa staro gradnjom u nastavku se nalaze određeni parametri koji razlikuju jedne od drugih tipova gradnje.

Prednosti novogradnje u Rijeci
Novogradnja ovog tipa stanova u Rijeci vrlo je privlačna kupcima jer se radi o novoizgrađenom životnom prostoru u kojem nitko nije prethodno živio. Stoga je ovdje naglasak da se radi o prvom vlasništvu s obzirom na to da je nekim kupcima to vrlo bitna stavka u traženju budućeg stana.
S druge strane to znači da ulazite u prostor koji je potpuno useljiv i građevinski izveden tako da osigurava ugodan život. U usporedbi sa starom gradnjom to znači da nema potrebe za dodatnim građevinskim radovima niti renoviranje. Kako nema potrebe za preuređivanjem unutrašnjeg prostora prema vlastitim željama i potrebama, u ovom slučaju imate priliku odabrati upravo onakav prostor kakav odgovara vašim životnim potrebama. Iako se ove prednosti vide i u razlici u cijeni, ipak onaj dio uštede koji ostvarujete kupovinom stare gradnje odlazi na trošak renoviranja i adaptacije. Tako je pretpostavka da čak 70% iznosa izgradnje stambenog prostora otpada na završne radove odnosno potrebe izmjene instalacija, stolarije,obloga slično.
Nadalje, sve dosad navedene prednosti imaju dodanu prednost. Naime, pri kupovini staro gradnje kupac ne može biti potpuno siguran kakva je kvaliteta same gradnje stambenog objekta. Teško je provjeriti u kakvom su stanju instalacije vode i grijanja, koliko su kvalitetne kupaonske sanitarije ili keramičke pločice u stanu. Rijetko koji prodavač ima sve ove informacije i papirologiju o navedenim materijalima i sustavima. Stoga, velika prednost kupovine stanova novogradnje u

Rijeci upravo je činjenica da se radi o visokokvalitetnim projektima svih stambeno –poslovnih objekata. Na projektima radi veliki broj stručnjaka iz svih građevinskih područja koji svojim znanjem i iskustvom jamče kvalitetu i garanciju obavljenog posla. Projektanti i izvođači radova posebno su angažirani da osim standarda kvalitete izvršenih radova, budućim kupcima osiguraju i ugodan život. Svi materijali koji se koriste pri izgradnji stanova nužno moraju zadovoljavati kriterij prvoklasnog razreda. Upravo na temelju svih navedenih činjenica koje krase novogradnju, radi se o energetskoj učinkovitosti A razreda za sve stanove u Rijeci. Time je osigurana ušteda na grijanje u zimskim mjesecima jer nema odavanja topline izvan grijanog prostora, te u ljetnim mjesecima na klimatizaciju prostora. Stanovi staro gradnje koji odaju toplinu vrlo su velik gubitak financija iz kućnog budžeta. Ovakvi tehnički kriteriji i visoka energetska učinkovitost odgovaraju isključivo stambenim objektima koji pripadaju novogradnji. Biranjem stana novogradnje u mogućnosti ste birati položaj stana unutar stambenog objekta prema određenim osobnim kriterijima.

U svakom slučaju, projekti i planovi zgrada osmišljeni su tako da zadovolje i kupce s najkompleksnijim kriterijima. Radi se o novim životnim prostorima koji se izabiru prema vlastitim potrebama i mogućnostima. Prednosti u odnosu na staro gradnju su svakako evidentne iz sveg do sada navedenoga, a pojedini će kupci odluku donijeti na osnovu osobnih želja, interesa i načina življenja. Ali, svakako, u skladu s financijskim mogućnostima.