Luksuzni stanovi u Zagrebu

Suvremen i moderan način života zahtjeva određene standarde vrhunskog uređenja prostora u kojem žive takve obitelji. Luksuz životnog prostora je nešto čemu svi teže, a takav dom doseže uređenje zavidnog nivoa.

Stambeno pitanje nosi krucijalnu važnost u životu svakog pojedinca, stoga je odabir idealnog doma najvažnija stavka čovjekova životnog vijeka.

Luksuzni stanovi u Zagrebu

Sve to potvrđuje stalna potražnja za luksuzno opremljenim novim stanovima. Mlade obitelji sve su češći klijenti koji se odlučuju za suvremen način života u modernim stanovima visoke kvalitete. Njihovi primarni zahtjevi odnose se na funkcionalnost stana, vrhunsko unutarnje uređenje, prostranost te isplativost.

Također važnu stavku predstavlja i prosječna mjesečna potrošnja življenja koja je zadovoljena energetskom učinkovitošću svakog stana.

Pri planiranju i izgradnji takvih, luksuznih stanova stanova prvenstveno se pažljivo bira lokacija. Odabir lokacije svakako mora zadovoljavati kriterije blizine škole i vrtića, gradskog prijevoza, trgovine i sličnih ciljanih sadržaja.

Odlike luksuznih stanova u Zagrebu

Prilikom izgradnje luksuznih stanova glavne odlike usmjerene su s ciljem zadovoljavanja kriterija kvalitete življenja, što znači da se vodi računa o energetskoj učinkovitosti stambenog prostora. Osim toga, svakako je važno pažljivo projektiranje te praćenje potreba modernog načina života i trendova.

Kao što je već spomenuto, zahtjevi klijenata sve se češće tiču lokacije i to u prirodnom okruženju, no ipak i dalje relativno blizu širem središtu grada ili barem gradskom prijevozu.

Prirodno okruženje svakako osigurava ugodnije ozračje susjedstva (naspram, primjerice, bučne gradske prometnice) čime pruža mogućnost umirujućeg pogleda na zelenilo. U prilog tome svakako ide i planiranje balkona ili terase, ovisno o potrebama budućeg stanara.

Ipak, ukoliko projekt ne dozvoljava izgradnju istog, problematiku je moguće riješiti staklenim stijenama. One su vrlo popularne u posljednje vrijeme i zapravo su vrlo čest gost luksuznih stanova.

Dakle, i u nedostatku terase na taj se način iz dnevnog boravka osigurava prekrasan pogled. Pogled na prirodno okruženje jedna je od glavnih značajki kojima se mogu pohvaliti luksuzni stanovi u Zagrebu.

Drugi učestali problem predstavlja parkirno mjesto za automobil kad je u pitanju stan u širem središtu grada. No, projekti planiranja i izgradnje ovakvih luksuznih stanova i stambenih objekata, osim što rješavaju problem stambenog pitanja, nude i mogućnost parkirnog mjesta uz svaku stambenu jedinicu.

Osim toga, ovakvi stanovi osiguravaju i niz drugih praktičnih prostorija poput ostava za hranu, izdvojene prostorije za pranje i glačanje rublja, prostorije za odlaganje i skladištenje ili čak po željama kupca mogu imati kutne ili masažne kade, saune ili cijele prostorije za relaksaciju. Glavna odlika ovakvih projekata je praćenje tržišnih potreba i suvremenog načina života.

Interijer luksuznih stanova

Posebna pozornost pridaje se, naravno, uređenju interijera luksuznih stanova. Tada se koriste isključivo materijali visoke kvalitete i duge postojanosti.

Bira se parkete te podnu i zidnu keramiku najviših standarda, kao i izvanredna vanjska i unutrašnja stolarija te sanitarije i kuhinjski aparati.

Vrlo važnu ulogu ima detaljno planirana rasvjeta koja daje posebnu ugodu i toplinu doma, a osim toga mogu se postići i zanimljive vizualne instalacije.

Kao što je već ranije spomenuto, svi građevinski radovi rezultat su dugog planiranja i vrhunske izvedbe, stoga svi stanovi i objekti imaju garanciju kvalitete izvedenih radova.

Sukladno načinu života, mijenjaju se i standardi življenja koji nerijetko pred izvođače radova postavljaju nove i kompleksnije zahtjeve. No, dugogodišnje iskustvo, vrhunska kvaliteta materijala  i brojnost stručnjaka iz svih područja, osiguravaju visok standard gradnje u realizaciji svih poslovnih i građevinskih projekata te garanciju na izvedene radove.